Cellular Performance Wrinkle Repair Eye Cream

Cellular Performance Wrinkle Repair Eye Cream Marka: Kanebo
Cena produktu, orientacyjna: 500
Pojemność: 30 ml
Cena za 1ml: 16.67

Ocena ogólna:

Produkt o doskonałych własnościach nawilżających, zawiera dużo składników działających na powierzchni skóry, jak również mających zdolność wnikania w naskórek. Krem wzbogacony w cenne surowce aktywne: witamina B3, kwas glicyretynowy, oliwa z oliwek, olej macadamia, fitosterole, sok z moreli, ekstrakt z pestek moreli, witamina C, wyciąg ze storczyka japońskiego, liści kardamonu oraz z owoców Pyracantha Fortuneana, proteiny jedwabiu, proteiny masy perłowej. Całość o wielokierunkowym działaniu, m.in.: stymulacja odnowy komórkowej, działanie przeciwstarzeniowe, regenerujące, usprawniające krążenie skórne (zmniejszenie opuchlizny pod oczami), zmniejszające przebarwienia i rozjaśniające skórę, przeciwzapalne, łagodzące.
Minusem jest na pewno bardzo wysoka cena produktu.

INCI: Water (Aqua), Squalane, Glycerin,Dipropylene Glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil , Glyceryl Stearate, Sorbeth-6 Beeswax, Behenyl Alcohol , Cetyl Alcohol , Polysorbate-65, Beeswax (Cera Alba), Cetyl Palmitate, Niacinamide, Petrolatum, Stearic Acid, Sodium Stearoyl Glutamate, Polysorbate-80, Alcohol , Ammonium Glycyrrhizate,Dimethicone,Methylserine, Xantan Gum , Butylene Glycol, Prunus Armeniaca (Apricot) Juice, Potassium Hydroxide, Disodium EDTA, Dimethoxy Di-p-Cresol , Saccharomyces Lysate Extract, Pyracantha Fortuneana Fruit Extract, Phellodendron Amurense Bark Extract , Hydrolyzed Silk, Bletilla Striata Root Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Extract, Citrus Junos Fruit Extract , Hydrolyzed Conchiolin Protein, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben

Zawiera składniki:

Grupa składników aktywnych:

Niacinamide ? witamina B3, zwiększa ilość ceramidu I, wolnych kwasów w skórze, stymuluje mikrokrążenie w skórze właściwej, hamuje powstawanie zmarszczek. Zmniejsza zaczerwienienia skóry. Inhibitor transportu melanosomów, dzięki czemu zapobiega nierównomiernej pigmentacji
Ammonium Glycyrrhizate ? pochodna kwasu glicyretynowego, wykazuje działanie łagodzące, przeciwzapalne
Prunus Armeniaca (Apricot) Juice ? sok z moreli, źródło aminokwasów, kwasów owocowych, polifenoli. Wykazuje działanie nawilżające, przeciwwolnorodnikowe
Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Extract ? ekstrakt z pestek moreli, wykazuje działanie nawilżające, przeciwwolnorodnikowe
Tocopherol ? tokoferol, witamina E, działanie przeciwrodnikowe, przeciwstarzeniowe 
Alpinia Speciosa Leaf Extract ? wyciąg z liści kardamonu, bogaty w cukry i aminokwasy wykazuje działanie nawilżające, wykazuje także działanie antyseptyczne i kojące
Bletilla Striata Root Extract ? wyciąg z korzenia storczyka japońskiego, działanie kojące, wzmacniające, zawiera polifenole, chroniące przed działaniem wolnych rodników
Magnesium Ascorbyl Phosphate ? rozpuszczalna w wodzie pochodna witaminy C, kwas askorbinowy ma szerokie spektrum działania (normalizuje keratynizację, rozjaśnia cerę i zmniejsza przebarwienia, działa przeciwrodnikowo, regeneruje witaminę E w skórze, niezbędna w syntezie kolagenu, poza tym regulator pH). Występując w formie soli fosforanu askorbylu jest związkiem o większej stabilności, może wykazywać natomiast kłopoty z wnikaniem w naskórek.
Pyracantha Fortuneana Fruit Extract ? ekstrakt z owoców chińskiej rośliny z gatunku ogników, rozjaśnia skórę (inhibitor tyrozynazy, zmniejsza melanogenezę wywołaną promieniowaniem UVB)

Grupa składników nawilżających:

Butylene Glycol ? glikol butylenowy, hydrofilowy składnik nawilżający
Maltitol ? maltitol, cukier (stosowany jako słodzik w produktach żywnościowych), wykazuje działanie nawilżające
Glycerin ? gliceryna, jedna z najpopularniejszych hydrofilowych substancji nawilżających, penetruje warstwę rogową naskórka, jedna z najefektywniejszych substancji nawilżających, stosowana także w farmacji
Methylserine ? aminokwas, działanie nawilżające powierzchniowo
Hydrolyzed Silk ? hydrolizat jedwabiu, proteiny o własnościach nawilżających powierzchniowo
Hydrolyzed Conchiolin Protein ? hydrolizowane proteiny z macicy (masy) perłowej, działanie wygładzające, nawilżające  

Grupa emulgatorów:

Sorbeth-6 Beeswax ? mieszanina pochodnych wosku pszczelego i sorbitolu, emulgator, nadaje odpowiednią konsystencję kosmetykom
Glyceryl Stearate SE ? monogliceryd stearynowy, emulgator, emolient, składnik konsystencjotwórczy 
Sodium Stearoyl Glutamate - emulgator
Glyceryl Stearate ? monogliceryd stearynowy, emulgator, emolient, składnik konsystencjotwórczy 
Polysorbate 80 ? emulgator
Polysorbate 65 ? emulgator

Grupa emolientów:

Triethylhexanoin ? lekki emolient, ułatwia rozprowadzanie kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną
Hydrogenated Polydecene ? lekki emolient, ułatwia rozprowadzanie kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną
Dimethicone ? dimetikon, silikon (polidimetylosiloksan), lekki emolient, ułatwia rozprowadzanie preparatu, nadaje charakterystyczne ?jedwabiste? odczucia w trakcie aplikacji, wykazuje zdolność zmniejszania tłustości warstw okluzyjnych, związek obojętny chemicznie, nie wchłania się w skórę, nie powoduje powstawania zaskórników
Olea Europea (Olive) Fruit Oil - Oliwa z oliwek, cenny produkt roślinny zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, we frakcji niezmydlalnej dużo tokoferoli (witamina E), steroli, karotenoidów oraz związki polifenolowe. Emolient, dzięki zawartości kwasów nienasyconych poprawia stan bariery naskórkowej, zmniejsza ryzyko powstawania przebarwień, normalizuje procesy keratynizacji skóry. Jeśli jest odpowiednio otrzymywanym surowcem (tłoczenie na zimno) możliwe są również efekty działania frakcji niezmydlalnej (działanie przeciwstarzeniowe).
Petrolatum ? wazelina, emolient, pozostawia tłusta warstwę okluzyjną, wpływa na konsystencję kosmetyku, związek obojętny chemicznie, nie wchłania się w skórę, nie powoduje powstawania zaskórników
Beeswax (Cera Alba) ? wosk pszczeli, emolient, wpływa na sposób aplikacji kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną, składnik konsystencjotwórczy
Cetyl Palmitate ? palmitynian cetylu, emolient, składnik konsystencjotwórczy
Dipentaerythrityl Tri-Polyhydroxystearate ? emolient, wpływa na sposób aplikacji kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną,
Phytosteryl Macadamiate ? mieszanina estrów kwasów tłuszczowych oleju macadamia ze sterolami roślinnymi, emolient, wpływa na sposób aplikacji kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną. Łączy w sobie dobroczynne własności steroli (wpływ na poprawę bariery naskórkowej) oraz oleju z orzechów macadamia (zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym kwasu palmitooleinowego naturalnie występującego w sebum wydzielanym przez gruczoły łojowe)

Grupa substancji konsystencjotwórczych:

Behenyl Alcohol ? alkohol tłuszczowy, składnik konsystencjotwórczy ? wpływa na lepkość kremu
Microcrystalline Wax (Cera Microcrystallina) ? wosk mikrokrystaliczny, mieszanina węglowodorów długołańcuchowych, składnik konsystencjotwórczy, emolient
Phytosteryl/Isostearyl/Cetyl/Stearyl/Behenyl Dimer Dilinoleate ? ester kwasu dilinolowego, składnik konsystencjotwórczy, emolient, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną, zamiennik lanoliny
Stearic Acid ? kwas stearynowy, składnik konsystencjotwórczy
Xantan Gum ? guma ksantanowa, hydrofilowy składnik konsystencjotwórczy, wpływa na lepkość preparatu

Grupa konserwantów:

Phenoxyethanol ? konserwant
Sodium Benzoate ? konserwant
Methylparaben ? konserwant
Propylparaben ? konserwant
Ethylparaben ? konserwant
Butylparaben ? konserwant

Grupa kompozycji zapachowych:

Parfum ? kompozycja zapachowa
Alpha-Isomethyl Ionone ? składnik kompozycji zapachowej*
Citronellol ? składnik kompozycji zapachowej*
Geraniol ? składnik kompozycji zapachowej*
Hexyl Cinnamal ? składnik kompozycji zapachowej*
Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxyaldehyde ? składnik kompozycji zapachowej*
Limonene ? składnik kompozycji zapachowej*
Linalool ? składnik kompozycji zapachowej*

*Obecny na liście składników zapachowych, tzw. potencjalnych alergenów, które należy wymieniać w składzie produktu na opakowaniu, jeśli występują w kosmetyku w stężeniu > 0,001% (niespłukiwalne) lub >0.01% (spłukiwalne)

Inne:
Aqua (Water) ? rozpuszczalnik, baza kosmetyku
Alcohol ? etanol, rozpuszczalnik, w tym preparacie występuje w niewielkiej ilości, w związku z tym prawdopodobnie składnik surowca zwierającego ekstrakty roślinne, w większych ilościach może wysuszać, podrażniać skórę,
Disodium EDTA ? sekwestrant, tworzy związki chemiczne z jonami metali, dzięki czemu zapobiega ewentualnym niekorzystnym reakcjom chemicznym, jakie mogły by przebiegać z udziałem tych jonów. Zwiększa stabilność kosmetyku
Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate ? filt UVA, absorbuje promieniowanie ultrafioletowe
Dimethoxy Di-p-Cresol - przeciwutleniacz
RED 4 (CI 14700) ? barwnik, nadaje kolor recepturze
YELLOW 10 (CI 47005) ? barwnik, nadaje kolor recepturz

 

PODSUMOWANIE:
Krem zawiera:
Emulgatory: 6
Składniki nawilżające: 5
Składniki czynne: 9
Konserwanty: 6
Barwniki: 2
Składniki kompozycji zapachowej: 8

 

All rights reserved © Cozakrem.pl