Lifting Precyzja Lasera

Lifting Precyzja Lasera
Marka: Eveline
Cena produktu, orientacyjna: 20
Pojemno??: 50 ml
Cena za 1ml: 0.4

Ocena ogólna:
Kosmetyk zawieraj?cy bardzo du?o substancji aktywnych o wielokierunkowym dzia?aniu ? nawil?aj?ce, ?agodz?ce, regeneruj?ce, zmniejszaj?ce zmarszczki, dzia?aj?ce przeciwstarzeniowo, itp. Dzia?anie kosmetyku porwnywalne do precyzji lasera jest naszym zdaniem przesadne.
Niestety w zwi?zku z niepoprawnym przedstawieniem sk?adu produktu na opakowaniu nie mo?na stwierdzi?, czy zawarto?? cz??ci z tych substancji nie jest zabiegiem czysto marketingowym (zbyt ma?e st??enie, aby mia?y szans? dzia?a? w skrze)


INCI:



Zawiera skladniki:

Grupa sk?adnikw aktywnych:

Centella Asiatica - ekstrakt z li?ci w?kroty azjatyckiej. Niezwykle cenny produkt ro?linny, zawiera mi?dzy innymi flawonoidy, olejek eteryczny, kwasy triterpenowe. Surowiec o wielokierunkowym dzia?aniu: stymuluje odnow? komrkow?, dzia?a przeciwstarzeniowo, usprawnia mikrokr??enie skrne, dzia?a przeciwzapalnie. Zwi?ksza poziom nawil?enia, poprawia elastyczno?? i j?drno?? skry
Palmitoyl Tetrapeptide 3 - lipopeptyd, o strukturze chemicznej podobnej do struktury kolagenu, wp?ywa na metabolizm skry. Wspomaga syntez? kolagenu i glikozoaminoglikanw w skrze, dzi?ki czemu zwi?ksza elastyczno?? i spr??ysto?? tkanki skrnej, zmniejsza zmarszczki
Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract - ekstrakt z korzenia imbiru, wykazuje dzia?anie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, pobudza kr??enie, jest ?rd?em kapsaicyny o dzia?aniu "rozgrzewaj?cym"
Tocopherol - witamina E, zwi?zek o dzia?aniu przeciwrodnikowym
Retinyl Palmitate - - palmitynian retinylu, pochodna witaminy A, wykazuje wielokierunkowe dzia?anie: przyspiesza odnow? naskrkow?, reguluje keratynizacj?, zmniejsza przebarwienia, zmniejsza wydzielanie sebum, dzia?a przeciwzmarszczkowo
Palmitoyl Pentapeptide-4 - lipopeptyd, pod wzgl?dem dzia?ania analog botoksu (blokowanie przewodnictwa w zako?czeniach nerwowych), powoduje rozkurcz mi??ni, w efekcie zmniejsza zmarszczki, daje widoczne wyg?adzenie skry
Allantoin - alantoina, stosowana od dawna jako czynnik goj?cy i koj?cy, likwiduje podra?nienia i stany zapalne, przyspiesza odnow? tkankow?, przyspiesza ziarninowanie uszkodzonej tkanki i u?atwia bliznowacenie, zmi?kcza i plastyfikuje warstw? rogow? naskrka, pomaga w usuwaniu zrogowace?
Saccharomyces/Xylinum Black Tea Ferment - surowiec otrzymywany z grzybw w Rosji znany jako Kombucha lub -grzyby d?ugowieczno?ci-; producent tego surowca deklaruje, i? ma on zdolno?? promowania r?nicowania i depozycji komrek t?uszczowych w skrze, co w efekcie pozwala na zwi?kszenie -obj?to?ci-, grubo?ci skry, przyczyniaj?c si? do zmniejszenia zmarszczek. Dodatkowo poprawia kr??enie, wp?ywa na koloryt skry

Grupa sk?adnikw nawil?aj?cych:

Glycerin - gliceryna, alkohol wielowodorotlenowy. Jedna z najpopularniejszych hydrofilowych substancji nawil?aj?cych, penetruje warstw? rogow? naskrka
Propylene glycol - glikol propylenowy, alkohol wielowodorotlenowy, Jedna z najpopularniejszych hydrofilowych substancji nawil?aj?cych, penetruje warstw? rogow? naskrka
Hydrolyzed soy protein - hydrolizat protein z soi, sk?adnik o w?asno?ciach nawil?aj?cych powierzchniowo
Butylene glycol - glikol butylenowy, hydrofilowy sk?adnik nawil?aj?cy
Hydroxyethyl urea - pochodna mocznika, sk?adnik nawil?aj?cy
Glucose - glukoza, cukier prosty, wykazuje dzia?anie nawil?aj?ce
Atelocollagen - glukoza, atelokolagen, pochodna kolagenu, nawil?a powierzchniowo
Sodium chondroitin sulfate - sl siarczanu chondroityny, jednego z glikozoaminoglikanw wyst?puj?cych w skrze w?a?ciwej, substancja nawil?aj?ca

Emulgatory:

Ceteareth-20 - niejonowy emulgator
Steareth-20 - niejonowy emulgator
Polysorbate 20 - niejonowy emulgator
PEG-20 Glyceryl Laurate - niejonowy emulgator
Glyceryl Stearate SE - monogliceryd stearynowy, emulgator, emolient, sk?adnik konsystencjotwrczy

Grupa emolientw:

Isopropyl myristate - mirystynian izopropylu, bardzo lekki, niet?usty emolient (nawil?a wyg?adza skr?), ale mo?e nasila? tendencj? do powstawania zaskrnikw
Petrolatum - wazelina, t?usty emolient, sk?adnik konsystencjotwrczy
Cholesterol - Cholesterol, emolient, emulgator, jest sk?adnikiem lipidw cementu mi?dzykomrkowego warstwy rogowej skry, aplikowany w formie kosmetyku ma zdolno?? wbudowywania si? w naskrek - regeneruje cement mi?dzykomrkowy, poprawia stan bariery naskrkowej
Glycine Soja Oil - olej sojowy, cenny produkt ro?linny zawiera du?e ilo?ci nienasyconych kwasw t?uszczowych, w tym ponad 50% kwasu linolowego (tutaj odno?nik - hiper??cze do w?asno?ci kwasu!!), we frakcji niezmydlalnej du?o tokoferoli (witamina E), steroli. Emolient, dzi?ki zawarto?ci kwasw nienasyconych poprawia stan bariery naskrkowej, zmniejsza ryzyko powstawania przebarwie?, normalizuje procesy keratynizacji skry
Mineral Oil - olej parafinowy, bogaty emolient o wyra?nych w?asno?ciach nat?uszczaj?cych skr?
Octyldodecanol - oktyldodekanol, lekki emolient, poprawiaj?cy w?asno?ci aplikacyjne kosmetyku
Dimethicone - dimetikon, silikon (polidimetylosiloksan), lekki emolient, u?atwia rozprowadzanie preparatu, nadaje charakterystyczne -jedwabiste- odczucia w trakcie aplikacji, wykazuje zdolno?? zmniejszania t?usto?ci warstw okluzyjnych
Linoleic acid - kwas linolowy, nale?y do niezb?dnych nienasyconych kwasw t?uszczowych (NNKT), emolient, kluczowy sk?adnik w syntezie ceramidu 1, warunkuje prawid?ow? budow? i dobre w?asno?ci barierowe naskrka, wp?ywa na przebieg procesw zapalnych w skrze, normalizuje procesy keratynizacji, zmniejsza przebarwienia
Pentaerythrityl tetraisostearate - lekki emolient, emulgator
Silica Dimethyl Silylate - silan, emolient, stabilizator emulsji, sk?adnik konsystencjotwrczy
Avocado oil - olej avocado, zawiera: kwas oleinowy 0,8-1,8%; kwas linolowy 12,0-23,0%; kwas linolenowy 0,1-1,0%; witaminy A, D, E. Doskona?y emolient, dzi?ki zawarto?ci kwasw nienasyconych wykazuje rwnie? zdolno?? regeneracji lipidw cementu mi?dzykomrkowego oraz dzia?anie biologiczne (kwas linolowy)
Sweet almond Oil - olej ze s?odkich migda?w. Doskona?y emolient, dzi?ki zawarto?ci kwasw nienasyconych wykazuje rwnie? zdolno?? regeneracji lipidw cementu mi?dzykomrkowego oraz dzia?anie biologiczne (zawiera oko?o 30% kwasu linolowego)

Grupa substancji konsystencjotwrczych:

Cetearyl alkohol - mieszanina alkoholu cetylowego i stearylowego, sk?adnik konsystencjotwrczy
Hydroxyethylcellulose - pochodna celulozy, zag?stnik, nadaje po??dan? konsystencje kosmetykom
Carbomer - karbomer, poliakrylan, zag?stnik, nadaje po??dan? konsystencj? kosmetykom

Konserwanty:

Phenoxyethanol - konserwant
Methylparaben - konserwant
Butylparaben - konserwant
Ethylparaben - konserwant
Propylparaben - konserwant
DMDM Hydantoin - konserwant

Grupa kompozycji zapachowych:

Fragrance - kompozycja zapachowa
Hexyl cinnamal - aldehyd heksylocynamonowy, sk?adnik kompozycji zapachowej-
Fragrance - lilial, sk?adnik kompozycji zapachowej

* Obecny na li?cie sk?adnikw zapachowych, tzw. potencjalnych alergenw, ktre nale?y wymienia? w sk?adzie INCI je?li wyst?puj? w kosmetyku w st??eniu > 0,001% (niesp?ukiwalne) lub >0.01% (sp?ukiwalne)


Inne:

Aqua (Water) - rozpuszczalnik, baza kosmetyku
PABA
- filtr UV
Silica - krzemionka, absorbent, wykazuje dzia?anie matuj?ce, mo?e wp?ywa? na konsystencj? preparatu
Triethanoloamine - trietanoloamina, regulator pH

PODSUMOWANIE:

Krem zawiera:
Emulgatory: 6
Sk?adniki nawil?aj?ce: 10
Sk?adniki czynne: 12
Filtry UV: 1
Konserwanty: 6
Barwniki: 0
Sk?adniki kompozycji zapachowej: 3

« powrót

 

All rights reserved © Cozakrem.pl