Menu
Szukaj

Glycine Soja (Soybean) Extract

ekstrakt z soi; roślina jest bogatym surowcem zarówno w kontekście składników tłuszczowych (olej), jak również innych biologicznie aktywnych. Wśród nich marketingowo najczęściej wykorzystywane są izoflawony sojowe: genisteina i daidzeina, o aktywności proestrogennej. Surowiec w związku z tym wykorzystywany bardzo często w kosmetykach przeciwstarzeniowych, wykazuje aktywność przeciwrodnikową, przeciwzapalną, jest stymulantem syntezy protein skóry właściwej (kolagen) oraz glikozoaminoglikanów.