Menu
Szukaj

Macadamia Ternifolia

emolient

Powyższa nazwa składnika nie jest prawidłową (zgodnie z najnowszą nomenklaturą kosmetyczną powinno się dokładnie precyzować jaka część rośliny jest składnikiem produktu, co znacznie ułatwia interpretację własności surowca). Najprawdopodobniej chodzi tutaj o olej z orzechów, a więc (Macadamia Ternifolia Seed Oil). Olej z orzechów makadamia zawiera około 60% kwasu oleinowego, 19% palmitooleinowego, 1-3% linolowego i 1-2% linolenowego. Emolient o doskonałych własnościach zmiękczających, natłuszczających skórę.